Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rijstgerechten | Basmati Pilav met kip en rozijnen

Basmati Pilav met kip en rozijnen

350 gram kipfilet (in blokjes)
2 uien (gesnipperd)
1 eetlepel plantaardige olie
1 prei (in ringen)
1 winterwortel (in blokjes)
2 teentjes knoflook
1½ eetlepel kerriepoeder
100 gram rozijnen
150 gram cashewnoten

Breng ruim water aan de kook en kook hierin de basmatirijst gaar in 8 minuten.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui, prei en winterwortel ongeveer 2 minuten. Fruit vervolgens de geperste knoflook 2 minuten mee. Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak deze in 5 minuten goudbruin en gaar.
Schep de rijst, rozijnen en de helpft van de noten door het kipmengsel. Verdeel de rijst over 4 borden en garneer dit met overige noten.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50