Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rijstgerechten | Couscous

Couscous

1 pak voorgekookte couscous
olijfolie
400 gr kipfilet
3 kleine uien
4 voorgekookte aardappels
1 aubergine
1 courgette
zout
knoflook
komijnpoeder
paprikapoeder
1 bakje/tros kerstomaten
2 takjes peterselie,koriander,munt ( vers of uit de diepvries).

Breng een halve liter water aan de kook, strooi hierin 300 gr couscous en warm het zachtjes op, zodat al het vocht wordt opgenomen. Roer het regelmatig om. Snijd de kipfilet. Halveer de uien, snijd de helften in partjes. Snijd de aardappels, aubergine en courgette in gelijke blokken. Bestrooi de aubergine met zout, zet dit 10 minuten weg, spoel het schoon en dep het vervolgens droog. Roerbak in de wok de kip met wat olie goudbruin en bijna gaar. Schep de uien erbij, knijp er 2 tenen knoflook boven uit en fruit dit. Voeg de aardappels toe en bak het 5 minuten. Knip het blad van 2 takjes peterselie, koriander en munt fijn en strooi dit met 1 tl komijnpoeder en 1 el paprikapoeder erover. Knip nog wat en peterselie fijn. Halveer de kerstomaatjes en schep op elk bord een bergje couscous, strooi er peterselie en paprikapoeder over en doe de tomaatjes en het groentenkipmengsel erbij.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50