Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Laat hem na het koken in een zeef koud worden.
Spoel de taugé enkele malen in ruim water en laat hem uitlekken. Spoel er daarna, tamelijk langzaam, 2 tot 3 liter kokend water over. Laat de taugé daarna weer uitlekken en afkoelen.
Snijd de prei in de lengte in tweeën en vervolgens in smalle boogjes.
Verhit de olie in een wok. Voeg de ui toe en laat deze, onder voordurend roeren en omscheppen 3 minuten zachtjes fruiten. Schep knoflook en sambal oelek erdoor en voeg na 1 minuut de prei toe. Laat alles nogmaals 3 minuten zachtjes bakken.
Schep er daarna de ham, taugé en rijst door.
Laat alles, onder voortdurend omscheppen, door en door warm worden.
Presentatie: Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Schep de eieren erop en strooi er daarna de tuinkruiden over. Geef er een komkommersalade bij.
Zet een karafje met zoete indonesische sojasaus (ketjap manis) op tafel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |