Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rijstgerechten | Mediterrane rijstsalade met geroosterde paprika

Mediterrane rijstsalade met geroosterde paprika

1 kippenbouillontablet
5 eetl olijfolie
350 gr rijst
3 eetl pijnboompitten
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
6 bosuitjes, in ringetjes
1 pot geroosterde paprika‘s in reepjes
2 eetl citroensap
zout
versgemalen peper

Breng 4 deciliter water aan de kook en los er al roerend een bouillontablet in op. Verhit in een hapjespan of wok 2 eetl olijfolie. Bak hierin al omscheppend de rijstkorrels, tot ze omhuld zijn met een laagje olie. Voeg de bouillon aan de rijst toe en laat de rijst in ± 20 minuten zachtjes gaar koken. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep de gesneden bleekselderij, uiringetjes en paprika voorzichtig door de gare rijst en laat het gerecht afkoelen. Klop in een slaschaal het citroensap en de rest van de olijfolie tot dressing. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Schep de rijst en de pijnboompitten luchtig door de dressing.
Tip: gebruik voor deze salade couscous in plaats van rijst.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50