Verwarm de oven voor op 175 gr. Kook de rode rijst gaar (in 8 min.) Verhit 20 gr boter in een hapjespan en bak hierin de shoarma ca.5 min. Voeg de champignons en paprika toe en bak deze ca.5 min. Mee. Schep de shoarma en peterselie door de rijst en breng deze op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met 10 gr boter en schep het rijstmengsel in de schaal. Klop in een kom de créme fraîche, eieren en 75 gr kaas tot een schuimig mengsel, giet dit over de ovenschotel en bedek de bovenzijde met de overige kaas.Plaats de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. In de oven. Gratineer de ovenschotel tenslotte 5 min. Onafgedekt onder de grill.
Lekker met een groene salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |