Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rijstgerechten | Rijstrand met groente curry (en variatie)

Rijstrand met groente curry (en variatie)

2 eetl olie
1 gesnipperde ui
2 eetl garam masalakruiden (toko)
½ winterwortel
1 courgette
1/4 bloemkool
2 dl yoghurt
2 tomaten
250 gr basmatirijst
4½ dl water
zout en peper
koriander

In 2 eetl olie 1 gesnipperde ui en 2 eetl garam masalakruiden fruiten. ½ winterwortel in halve plakken, 1 in grove stukken gesneden courgette en 1/4 in roosjes verdeelde bloemkool ± 3 min mee roerbakken. Aan de groenten 2 dl yoghurt en 2 in stukken gesneden tomaten toevoegen en alles in een gesloten pan gaar laten stoven. Intusen 250 basmatirijst gaar koken in 4 ½ dl water. De gare rijst in een met olie bestreken rijstvorm of tulband drukken en op een groot bord storten. De groentecurry op smaak brengen met zout en peper, in de rijstrand scheppen en bestrooien met gehakte koriander.
Lekker bij gebraden of gestoofd lamsvlees.

Variatie:
een rand van witte rijst vullen met een ratatouille van ½ courgette,½aubergine, 1 vleestomaat, 2 eetl tomatenpuree, 1 ui en Provençaalse kruiden.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50