In 2 eetl olie 1 gesnipperde ui en 2 eetl garam masalakruiden fruiten. ½ winterwortel in halve plakken, 1 in grove stukken gesneden courgette en 1/4 in roosjes verdeelde bloemkool ± 3 min mee roerbakken. Aan de groenten 2 dl yoghurt en 2 in stukken gesneden tomaten toevoegen en alles in een gesloten pan gaar laten stoven. Intusen 250 basmatirijst gaar koken in 4 ½ dl water. De gare rijst in een met olie bestreken rijstvorm of tulband drukken en op een groot bord storten. De groentecurry op smaak brengen met zout en peper, in de rijstrand scheppen en bestrooien met gehakte koriander.
Lekker bij gebraden of gestoofd lamsvlees.
Variatie:
een rand van witte rijst vullen met een ratatouille van ½ courgette,½aubergine, 1 vleestomaat, 2 eetl tomatenpuree, 1 ui en Provençaalse kruiden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |