Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rijstgerechten | Risotto met groene pesto en garnalen

Risotto met groene pesto en garnalen

300 gr garnalen, gepeld en kleingesneden
3 eetl. boter
2 eet.l olijfolie
125 ml droge witte wijn
1 eetl ui, kleingesneden
380 gr risottorijst
1 liter visbouillon
2 eetl groene pesto
50 ml crème fraîche

Garnalen in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie verwarmen.
Wat witte wijn toevoegen. Van het vuur nemen en apart zetten.

De ui in de rest van de boter en olijfolie fruiten tot ze goudgeel zijn.
De risottorijst toevoegen en omroeren totdat alle rijstkorrels glanzen.
Afblussen met witte wijn.
Beetje bij beetje de visbouillon toevoegen en zachtjes laten koken.
Nu en dan omroeren en visbouillon toevoegen als er bijna geen vocht meer in de pan is.
Na 14 minuten van de kooktijd de garnalen erbij doen en nog 3-4 minuten laten koken.

Van het vuur nemen.
De pesto en de crème fraîche erdoor roeren.
Direct serveren in voorverwarmde borden

Opmerking: De garnalen heel laten heeft de volgende keer onze voorkeur.

Personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Bron: marionsrecepten.nl

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50