Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rijstgerechten | Risotto met witlof

Risotto met witlof

2 sjalotjes, fijngesneden
2 el olijfolie
250 gr risottorijst
4 el droge witte wijn
ca. 8 dl hete kippenbouillon (tablet)
4-5 struikjes witlof, blaadjes losgehaald
1 el boter
zout, peper
2 el grofgehakte walnoten
50 gr oude boerenkaas, geschaafd
2-3 el fijngesneden peterselie

Bak de sjalot 5 min op zacht vuur in de olie in een wijde lage pan. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend 2 min mee tot alle korrels glanzen. Voeg de wijn toe en laat het vocht onder roeren verdampen.
Schenk er wat hete bouillon bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
Voeg daarna weer een scheutje bouillon toe, blijf roeren tot het vocht is verdampt en voeg dan weer nieuwe bouillon toe.
Herhaal deze handelingen tot de bouillon is opgebruikt en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet). Dit duurt 20-25 min.
Halveer de witlofblaadjes in de lengte.
Roer het witlof samen met de boter na 15 min door de risotto en verwarm alles nog 4-5 min. Breng op smaak met zout, peper, walnoten, kaas en peterselie.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50