Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rijstgerechten | Romige risotto

Romige risotto

25 gr boter
2 fijngesneden sjalotjes
1 teentje fijngesneden knoflook
250-300 gr arboriorijst (risottorijst)
1 dl droge witte wijn
1½ dl groenten of kippenbouillon
75 gr geraspte parmezaanse kaas

Verhit 25 gr boter of margarine in een wijde pan met een dikke bodem en bak hierin 2 fijngesneden sjalotjes en 1 teentje fijngesneden knoflook 3-4 min. Voeg 250-300 gr arboriorijst (risottorijst) toe en blijf roeren tot alle korrels glazig zijn.
Schenk er 1 dl droge witte wijn bij en laat de wijn verdampen.
Schenk daarna in gedeelten (circa 1½ dl per keer), onder voortdurend roeren, kokende groenten of kippenbouillon (totaal 1 -1 1/4 liter) in de pan.
Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handelingen tot de bouillon bijna op is (houd 4 el achter). De risotto is klaar als de korrel nog een beetje beet heeft, maar wel gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min . Neem, als de risotto klaar is, de pan van het vuur en roer er dan nog 4 el bouillon en 75 gr geraspte parmezaanse kaas door.
Breng op smaak met zout en peper.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Frank

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50