Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Afrikaanse bobotie (gehaktschotel)

Afrikaanse bobotie (gehaktschotel)

2 sneetjes (niet al te vers ) witbrood
6 eetl melk
6 sjalotjes of 2 uien
1 eetl zonnebloemolie
75 gr gedroogde abrikozen
2 eetl geschaafde amandelen
75 gr blanke rozijnen
1 eetl kerriepoeder
1 eetl citroensap
peper en zout
1 ei 1 eetl honing
500 gr rundergehakt
kerstomaatjes als garnering

Week het brood zonder korst in een diep bord in de melk. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes 3 min. Snijd de abrikozen in stukjes.
Hak de geschaafde amandelen iets fijner en voeg ze met de abrikozenstukjes, de rozijnen, kerriepoeder, citroensap, peper en zout bij de sjalotjes en bak nog 2 minuten.
Haal het brood uit de melk en knijp het als het te vochtig is iets uit. Kneed het brood, ei, honing en het sjalottenmengsel door het gehakt.
Leg het gemengde gehakt in een cakevorm of een ovenschaal. Vorm er een langwerpig of iets platter brood van.
Bak de bobotie in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. Garneer de bovenzijde met halve kerstomaatjes. Serveer er een groene salade en brood of rijst bij.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50