Week het brood zonder korst in een diep bord in de melk. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes 3 min. Snijd de abrikozen in stukjes.
Hak de geschaafde amandelen iets fijner en voeg ze met de abrikozenstukjes, de rozijnen, kerriepoeder, citroensap, peper en zout bij de sjalotjes en bak nog 2 minuten.
Haal het brood uit de melk en knijp het als het te vochtig is iets uit. Kneed het brood, ei, honing en het sjalottenmengsel door het gehakt.
Leg het gemengde gehakt in een cakevorm of een ovenschaal. Vorm er een langwerpig of iets platter brood van.
Bak de bobotie in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. Garneer de bovenzijde met halve kerstomaatjes. Serveer er een groene salade en brood of rijst bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |