Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Beef stew

Beef stew

Voor het stoofvlees:
750 gr rundvlees
3 el bloem
3 el olie
0,75 l hetye vleesbouillon
250 gr wortelen
250 gr uien
1 kleine pastinaak
Voor de balletjes:
100 gr bloem
1 el reuzel 1,5 tl geraspte citroenschil
1 el fijngehakte ui
2 mespuntjes zout
1 el fijngehakt peterselie

Snijd het vlees in blokjes en strooi de bloem, peper en zout erover.
Verhit de olie, bak het vlees rondom bruin en haal het uit de pan. Voeg de vleesbouillon toe aan het braadvocht.
Doe het vlees weer in de pan en laat het op een heel laag vuur in 2,5 uur gaar worden met het deksel schuin op de pan.
Schil de wortelen, uien en pastinaak, snijd ze klein en voeg ze na 1,5 uur bij het vlees.
Kneed voor de balletjes de bloem, reuzel, citroenschil, ui, het zout en 3 eetlepels water goed door elkaar.
Vorm hiervan balletjes en bak deze in iets olie in ca 10 min gaar.
Lepel het stoofvlees op de borden en serveer de balletjes erbij.
Bestrooi het gerecht met peterselie.

Tip: Lekker met boontjes.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50