Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Biefstuk met saus van rode wijn en port

Biefstuk met saus van rode wijn en port

4 kogelbiefstukjes 125 gr
1 eetl. olijfolie
zout & peper
25 gr boter
8 sjalotjes gehalveerd
2 dl rode port
1 dl rode wijn
2 dl runderbouillon
30 gr koude boter, in blokjes gesneden

Verhit de boter in een sauspannetje, voeg de sjalotjes toe en bak ze lichtbruin.
Voeg de port en rode wijn toe en laat het 2 minuten koken.
Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken.
Roer n voor n de blokjes boter erdoor.
Maak op smaak met zout en peper.

Verhit de olie in een koekenpan. Schroei de biefstukjes aan beide kanten in 3 minuten dicht. Laat ze nog 3 minuten doorgaren in de pan.

Schep de biefstukjes uit de pan, lef ze op een voorverwarmd bord en dek ze af met aluminiumfolie.

Snij de biefstukjes in mooie plakjes en schik deze op het bord. Schep de saus eroverheen.

Serveertip: Lekker met gekookte sperzieboontjes gewikkeld in mager ontbijtspek en aardappelpuree

Personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Bron: marionsrecepten.nl

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50