Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Engelse rundvleesschotel met ui

Engelse rundvleesschotel met ui

3 grote uien
750 gr sukade lappen
peper en zout
50 gr boter of margarine
1 eetl bloem
1 flesje donker bier
1 eetl worcestersaus
2 theelepels thijm

Verwarm de oven voor tot 150 graden. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi het met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan (met ovenvaste grepen) en bak het vlees snel bruin. Leg het vlees op een bord en bak de uien in het bakvet mooi bruin. Strooi de bloem erover en voeg het bier met de worcestersaus en de tijm. Breng dit al roerende aan de kook en leg het vlees in de saus. Zet het deksel op de pan en schuif de pan in de oven. Stoof het vlees in ca. 2-2½ zachtjes gaar. Schep het vlees af en toe om en voeg eventueel een scheutje water toe.
Lekker met aardappelpuree en bloemkool.
Bereidingstijd: 3 uur

Tip: schenk nooit koud vocht direct over het net aangebraden vlees. Door het plotselinge temperatuurverschil kan het vlees schrikken en taai blijven.Schenk het vocht liever langs de rand van de pan bij het vlees of neem het vlees uit de pan en leg het er pas weer in als het vocht verwarmd is.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50