Voorbereiden:6 teentjes knoflook pellen en met platte kant van mes kneuzen. Op bodem van wijde schaal 3 teentjes knoflook en 2 takjes rozemarijn leggen. Entrecotes erop leggen. Rest van gekneusde knoflook en rozemarijn erover verdelen. Olie erover schenken. Vlees afgedekt ca. 3 uur in koelkast zetten.
Bereiden: Vlees in marinade in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Vier borden voorverwarmen. Droge koekenpan verhitten. Entrecotes met marinade en knoflook in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren. Entrecotes op warme borden leggen. Bestrooien met zout en peper. Laatste teentje knoflook pellen, boven bakvet uitpersen en ca.½ minuut zachtjes fruiten. Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Jus ca. 2 minuten laten doorkoken. Jus boven kom door zeef schenken. Jus over vlees schenken. Serveren met pasta en broccoli.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |