Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Entrecote au poivre

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 entrecôtes (lendebiefstukken) van ca.175 g per stuk
2 eetl olijfolie
4 eetl geplette zwarte peperkorrels of grofgemalen zwarte peper
50 gr boter
3 eetl cognac
½ dl witte wijn
1 dl kookroom
mespuntje mosterd
zout

Bereiden

Bestrijk het vlees met de olijfolie. Bestrooi de entrcôtes met de geplette of grofgemalen peperkorrels en druk deze er een beetje in.
Verhit de boter en bak het vlees 2-4 minuten per kant (2 minuten is rood, 3-4 minuten is medium) afhankelijk van dikte.
Voeg de cognac bij het braadvet. Zorg ervoor dat de afzuigkap uitgeschakeld is en houd een deksel bij de hand. Flambeer door de cognac aan te steken.
Haal het vlees uit de pan en houd het even warm onder aluminumfolie.
Voeg de wijn toe en kook al roerend 1 minuut door.
Voeg de room, mosterd en zout naar smaak toe en verwarm 1-2 minuten tijdens goed roeren. Serveer de entrecôtes en giet er een beetje saus over.
Tip: Lekker met krieltjes en broccoli.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rundvlees met kokossaus
Hertenbiefstuk met rodewijn saus
Marokkaanse rundvleesschotel
Gebakken zwezerik met asperges en paddestoelen
Entrecote Café de Paris

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes