Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het gehakt met geklutste eieren, paprikapoeder, peper en zout.
Pel de teentjes knoflook en pers ze boven het gehakt. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in miniblokjes. Maak de beschuiten of het brood fijn en kneed dit door het gehakt.
Giet de maïs goed af en meng deze met de paprikablokjes door het gehakt.
Vorm een brood van het gehakt, leg dit in een cakevorm en druk het aan zodat ook de hoeken van de vorm gevuld zijn. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 40-50 minuten gaar en bruin.
Verwarm de tomatenblokjes met sap, tomatenpuree en chilipoeder. Giet het vet van het gehaktbrood af. Keer de vorm op een plank. Serveer het gerecht in plakken gesneden met tomatensaus.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |