Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Gestoofde sukadelapjes met witlofstamppot

Gestoofde sukadelapjes met witlofstamppot

2 uien
3 teentjes knoflook
7 dl rode wijn
2 dl bouillon of vleesfond
100 gr boter
1 eetl olijfolie
1 kg sukadelappen
zout
versgemalen peper
1 laurierblad
2 kruidnagels
4 jeneverbessen
75 gr blanke rozijnen (even weken van te voren)

Witlofstamppot:
1 kg aardappelen
400 gr witlof
25 gr boter
scheutje olijfolie en melk
peper en zout
nootmuskaat
100 gr geraspte kaas
paneermeel

Pel de uien en de teentjes knoflook en snipper deze. Verwarm de wijn met de bouillon. Verhit de boter in een braadpan, voeg de olijfolie toe en bak de sukadelapjes rondom bruin. Strooi er peper en zout over. Bak de uien en de knoflook even mee. Giet de warme wijn met de bouillon erbij en voeg het laurierblad, de kruidnagels en de jeneverbessen toe. Laat het vlees 2- 21/2 uur stoven. (sukadelapjes zijn gaar als de zeen in het midden zacht en doorschijnend is). Kook intussen voor de witlofstamppot de geschilde aardappels in 20 minuten gaar. Snijd het witlof in smalle ringetjes. Pureer de aardappels en maak er met een klontje boter, een scheutje olijfolie en melk, nootmuskaat, peper en zout een luchtige puree van. Schep het witlof erdoor en strooi er in een ovenschaal geraspte kaas en paneermeel over. Houd de stamppot warm in de oven. Verwijder, als het vlees gaar is, het laurierblad en de kruidnagels. Meng de rozijnen door de saus. Serveer het vlees bij de stamppot.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50