Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Grootmoeders hachee met appeltjes

Grootmoeders hachee met appeltjes

750 gr magere runderlappen of sukadelappen
100 gr boter of margarine
1 eetl bloem
1/2 l warme vleesbouillon (van bouillontablet)
2 eetl azijn
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 dikke plak ontbijtkoek
2 appels
2 middelgrote uien

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Pel en snipper de uien. Verhit de boter in een braadpan. Wacht tot het schuim iets weggetrokken is en bak de vleesblokjes rondom bruin. Voeg peper en zout toe. Zet de warmtebron iets lager en bak de gesnipperde uien mee tot ze glazig zien. Strooi de bloem erover en laat deze iets kleuren. Giet de bouillon bij het vlees. (Zorg dat het vlees net onder staat). Voeg azijn, laurierblad, kruidnagel en ontbijtkoek, in stukjes gesneden, toe. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees zachtjes in 2-3 uur gaar. Roer af en toe. Schil de appels, verdeel ze in plakjes en stoof ze de laatste 10 minuten mee. Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50