Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hollandse hachee

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600-700 gr magere runderlappen, in blokjes
zout en peper
50 gr boter of margarine (of reuzel)
5 grote uien, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 el bloem
3/4-1 l vleesbouillon
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
1-2 el azijn

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de boter in 5-10 min rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak uien en knoflook circa 8 min in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en schep alles goed om.
Verwarm de bouillon en schenk deze in de pan. Voeg kruidnagels, laurier en azijn toe en laat de hachee afgedekt op zacht vuur 2-2½ uur stoven.
Serveer de hachee met een romige aardappelpuree of met gekookte aardappelen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kalfsvlees met parmaham, salie en marsalasaus
Entrecote met mosterdsaus
Biefstuk met pepersaus
Bloedworst met gerookte oesterzwam en appelkaramel
Biefstuk met saus van rode wijn en port

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes