Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Marokkaanse rundvleesschotel

Marokkaanse rundvleesschotel

350 gr. voorgekookte couscous (Honig)
1 eetlepel olijfolie (Bertolli)
1 fijngesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
500 gr. mager rundvlees (bijv. biefstuk in blokjes)
1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 gr.)
2 tomaten (gepeld en in blokjes)
50 gr. rozijnen
100 gr. kikkererwten (blik)
1 fijngesneden Spaanse peper (zonder zaadjes)
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel gemalen komijn
vers gemalen zwarte peper en zout
6 dl. Bouillon
30 gr. gesmolten roomboter
2 eetlepels vers gehakte peterselie

Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie en voeg de rundvleesblokjes er aan toe. Laat deze even meebakken. Voeg nu de roerbakgroenten en laat even meebakken. Roer de overige ingrediënten en de bouillon erdoor en breng dit geheel aan de kook. Bereidt de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en vermeng dit met het rundvleesmengsel. Roer op het laatst de boter erdoor en controleer het op smaak.
Schep het geheel in een ruime schaal en bestrooi het met versgehakte peterselie.

Tip: Gebruik in plaats van rundvlees : lamsvlees, kipfilet of varkensvleesreepjes.
Bereidingtijd: 30 minuten +stoven 10 minuten

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50