Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moussaka uit Griekenland

Aantal personen: 4

Ingrediënten

11/4 kg aubergines, in plakken van circa 1 cm
6 el olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
600 gr rundergehakt
750 gr rijpe tomaten, ontveld of 2 blikken gepelde tomaten
1--2 tl gedroogde oregano
zout en peper
3 eieren
5 dl volle melk
50 gr boter
3 el tarwegriesmeel
200 gr geraspte jongbelegen kaas

Bereiden

Bak de plakken aubergine in gedeelten in 4 el olie aan elke kant 2-3 min. Verhit 2 el olie en bak daarin de ui 6-8 min.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul in circa 6 min. Roer tomaten, oregano en wat zout en peper erdoor en laat het mengsel op zacht vuur circa 10 min pruttelen. Klop voor de kaassaus de eieren los en roer de melk erdoor. Verhit de boter in een grote steelpan, roer het griesmeel en daarna het eimengsel erdoor. Verwarm het mengsel voorzichtig tot het gaat binden en roer er dan 100 gr kaas door. Leg een laag aubergines in een ingevette ovenschaal en daarop een laag gehaktmengsel. Bestrooi dit met wat geraspte kaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
Eindig met een laag aubergines.
Schenk de kaassaus erover en bak de moussaka 40-50 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kalfsvlees met parmaham, salie en marsalasaus
Kalfslende
Marokkaanse rundvleesschotel
Bistecca alla fiorentina met gegrilde groenten
Gebakken zwezerik met asperges en paddestoelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes