Bak de plakken aubergine in gedeelten in 4 el olie aan elke kant 2-3 min. Verhit 2 el olie en bak daarin de ui 6-8 min.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul in circa 6 min. Roer tomaten, oregano en wat zout en peper erdoor en laat het mengsel op zacht vuur circa 10 min pruttelen. Klop voor de kaassaus de eieren los en roer de melk erdoor. Verhit de boter in een grote steelpan, roer het griesmeel en daarna het eimengsel erdoor. Verwarm het mengsel voorzichtig tot het gaat binden en roer er dan 100 gr kaas door. Leg een laag aubergines in een ingevette ovenschaal en daarop een laag gehaktmengsel. Bestrooi dit met wat geraspte kaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
Eindig met een laag aubergines.
Schenk de kaassaus erover en bak de moussaka 40-50 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |