Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Rendang nangka (6-8 pers.) (Indonesisch)

Rendang nangka (6-8 pers.) (Indonesisch)


6 rode Spaanse pepertjes
3 cm gemberwortel
6 sjalotjes
2 blikjes kokosmelk a 400 g
ca. 250 g verse jackfruit of jackfruit-op-siroop (uitgelekt)
1 kg rundvlees (stooflappen)
4 knoflookteentjes
2 tl koenjit (geelwortelpoeder)
2 tl fijngehakte verse laoswortel
3 tl zout
1 salamblad
1 gespleten steel sereh (citroengras)


  1. Verwijder de zaadlijsten en hak de pepers fijn.
  2. Schil en snij de gember grof.
  3. Snij de sjalotjes in ringen.
  4. Snij het rundvlees 2 bij 2 cm.
  5. Blend de pepers, gember, knoflook en de sjalotten in de keukenmachine met 4 el kokosmelk tot een gladde pasta.
  6. Schep dit mengsel in grote wadjan met de resterende kokosmelk.
  7. Voeg het jackfruit, het rundvlees en de rest van de specerijene toe, zorg dat alles onderstaat.
  8. Breng dit op middelhoog vuur aan de kook, onafgedekt.
  9. Laat het 1 ½ uur zachtjes koken, schep geregeld om, totdat de kokosmelk zeer dik is.
  10. Laat regelmatig roerend nog 30 min. garen tot olie overblijft en het vlees daarin bakt.
  11. Bak de rendang ca 15 min.
  12. Verwijder de salam en sereh, serveer het gerecht met rijst.

Personen: 6
Bereidingstijd:
Bron: Recepten gids

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50