Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Runderlappen met citroen

Runderlappen met citroen

600 gr magere runderlappen in flinke dobbelstenen
1 citroen, schoongeboend
3 eetl. olie
peper & zout
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rood pepertje, zonder zaadjes in ringetjes
stukje trassi ter grootte van een erwt
1 blik tomatenblokjes
1 rundvlees bouillontablet

Schil het geel van de citroen en pers de vrucht uit.
Bak de runderlappen al omscheppend in de hete olie bruin.
Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en bak de uien, de knoflook en het pepertje al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de trassi, de tomatenblokjes, het citroensap, de schil en de bouillontablet toe en breng alles aan de kook.
Stoof het vlees met de deksel op de pan in 2 uur gaar
Voeg zonodig nog warm water extra toe.
Neem de schillen uit de pan.

Serveertip: Lekker met nasi en roergebakken witte kool of sperziebonen

Per persoon:
285 Kcal
33 gr eiwit
15 gr vet
5 gr koolhydraten



Personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur sudderen
Bron: marionsrecepten.nl

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50