Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Runderreepjes met oesterzwammen en tauge

Runderreepjes met oesterzwammen en tauge

400 gr biefstukreepjes of runderreepjes
2 eetl wokolie of zonnebloemolie
1 bakje (ca 200 gr) oesterzwammen
6 bosuitjes
2 teentjes knoflook
100 gr taugé
( 2 eetl sesamzaad)
2 eetl vissaus (nam pla) of oestersaus

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Dep het vlees droog met keukenpapier. Roerbak de vleesreepjes op een hoge stand 2 minuten.
Schep ze uit de pan en houd ze warm.
Borstel de oesterzwammen of veeg ze schoon en snijd ze in smalle reepjes.
Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 cm. Rooster eventueel het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
Roerbak in het bakvet van het vlees de oesterzwammen, bosuitjes en geperste knoflook 2 minuten.
Schep de taugé en de vissaus erdoor en bak nog 1 minuut.
Voeg de runderreepjes toe en warm al omscheppend even door.

Serveer het gerecht, eventueel bestrooid met sesamzaadjes, met gekookte rijst.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50