Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Rundvlees met kokossaus

Rundvlees met kokossaus

300-350 gr runderlapjes, bij voorkeur zgn. bieflapjes
1 middelgrote (rode) ui, in stukken gesneden
1 teentje grof gehakte knoflook
1½ theel sambal oelek
1 theel. Scherpe kerriepoeder (Madras)
2 eetl. (zonnebloem)olie
2 dl dikke kokosmelk (creamed coconut), uit potje, pakje of blikje
1 flinke mespunt suiker
zout
2 rijpe tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesnden
1 eetl fijngesneden verse korianderblaadjes

Maak met behulp van de keukenmachine een glad mengsel van de ui, knoflook, sambal oelek en kerriepoeder. Maak het vlees droog met keukenpapier en wrijf het met het kerriemengsel in. Laat het vlees tenminste 10 minuten liggen.
Verhit de olie in een bakpan met dikke bodem. Leg het vlees in de pan en bak het aan weerszijden bruin in ca 6 minuten. Voeg 1 deciliter heet water en de kokosmelk toe. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in ca 1 uur zachtjes gaar stoven. Proef de saus en voeg naar smaak suiker en zout toe. Schep er vervolgens de tomatenblokjes door.
Houd alles warm, maar laat de saus na het toevoegen van de tomaten niet meer aan de kook komen.

Presentatie:schep he vlees en de saus in het midden op voorverwarmde borden. Strooi verse koriander over de gerechten.
Geef er droog gekookte rijst apart bij. Een gemengde groene salade met komkommer smaakt er goed bij.

Personen: Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50