Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Rundvleesrecepten | Saltimbocca onder een dak van mozzarella

Saltimbocca onder een dak van mozzarella

4 kalfschnitzels 125 gr
2-3 eetl. boter
220 gr mozzarella in plakken gesneden
4 plakken prosciutto
8 salieblaadjes
cocktailprikkers
2 theel. salie grof gehakt
100 ml witte wijn
50 ml kippenbouillon

Sla het vlees plat met een vleeshamer.

Leg op iedere schnitzel een plak ham en twee blaadjes salie. Steek deze vast met een cocktailprikker.

Draai de schnitzels om en kruid de andere kant met zout en peper.

Smelt de boter gelijkmatig in een pan maar laat deze niet bruin worden.

Leg de kalfschnitzels met de ham kant naar onder in de pan en bak deze 2 minuten.
Draai het vlees om en bak de nader kant minuut.

Neem de schnitzel uit de pan en houd deze warm op een voorverwarmd bord.
Snij de mozzarella in plakken en leg deze op het vlees. Dek vlees en mozzarella af met aluminiumfolie zodat de mozzarella warm wordt en een beetje smelt. Je kunt het vlees met de kaas ook heel even in een voorverwarmde oven schuiven, maar pas op, niet te lang !

Blus het braadvocht met de witte wijn en de kippenbouillon, laat alles kort inkoken en giet de saus over de schnitzel.

Personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Bron: marionsrecepten.nl

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50