Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Saltimbocca onder een dak van mozzarella

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

4 kalfschnitzels á 125 gr
2-3 eetl. boter
220 gr mozzarella in plakken gesneden
4 plakken prosciutto
8 salieblaadjes
cocktailprikkers
2 theel. salie grof gehakt
100 ml witte wijn
50 ml kippenbouillon

Bereiden

Sla het vlees plat met een vleeshamer.

Leg op iedere schnitzel een plak ham en twee blaadjes salie. Steek deze vast met een cocktailprikker.

Draai de schnitzels om en kruid de andere kant met zout en peper.

Smelt de boter gelijkmatig in een pan maar laat deze niet bruin worden.

Leg de kalfschnitzels met de ham kant naar onder in de pan en bak deze 2 minuten.
Draai het vlees om en bak de nader kant ½ minuut.

Neem de schnitzel uit de pan en houd deze warm op een voorverwarmd bord.
Snij de mozzarella in plakken en leg deze op het vlees. Dek vlees en mozzarella af met aluminiumfolie zodat de mozzarella warm wordt en een beetje smelt. Je kunt het vlees met de kaas ook heel even in een voorverwarmde oven schuiven, maar pas op, niet te lang !

Blus het braadvocht met de witte wijn en de kippenbouillon, laat alles kort inkoken en giet de saus over de schnitzel.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Runderlapjes met Indische kruiden
Saltimbocca van vis met doperwtenpuree
Gehaktballetjes in zoetzure saus met ananas
Entrecote Café de Paris
Zuid- Amerikaanse hachee met tomaat en rode peper

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes