Sla het vlees plat met een vleeshamer.
Leg op iedere schnitzel een plak ham en twee blaadjes salie. Steek deze vast met een cocktailprikker.
Draai de schnitzels om en kruid de andere kant met zout en peper.
Smelt de boter gelijkmatig in een pan maar laat deze niet bruin worden.
Leg de kalfschnitzels met de ham kant naar onder in de pan en bak deze 2 minuten.
Draai het vlees om en bak de nader kant ½ minuut.
Neem de schnitzel uit de pan en houd deze warm op een voorverwarmd bord.
Snij de mozzarella in plakken en leg deze op het vlees. Dek vlees en mozzarella af met aluminiumfolie zodat de mozzarella warm wordt en een beetje smelt. Je kunt het vlees met de kaas ook heel even in een voorverwarmde oven schuiven, maar pas op, niet te lang !
Blus het braadvocht met de witte wijn en de kippenbouillon, laat alles kort inkoken en giet de saus over de schnitzel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |