Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gorgonzolasalade met blauwe bessen en portdressing (4 pers.)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 g blauwe bessen
250 g Gorgonzola
2 el pijnboompitten
1/2 krop andijvie of eikenbladsla
75 g veldsla
voor de dressing:
1 dl olijfolie
2 el rode wijnazijn of 1 el balsamico azijn
4 el rode port
peper- en zoutmolen


Bereiden


  1. Verkruimel de Gorgonzola.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
  3. Snijd de andijvie in julienne en schep ze door de veldsla.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  5. Verdeel de sla over borden en verdeel daarover de kaas, blauwe bessen en pijnboompitten.
  6. Giet de dressing erover en presenteer er stokbrood of geroosterd brood bij.


    Variatietips:
  1. Gorgonzola vervangen door Roquefort, Brie of Camembert.
  2. Deze salade kan worden uitgebreid tot een maaltijdsalade door er reepjes beenham, croutons en kastanjechampignons aan toe te voegen.

Meer info:
blauwebessen.nl
blueberryworld.nl
hayberries.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade met licht gerookte speenvarken en truffeldressing
Radicchiosalade met spekjes
Fusillisalade met ham en artisjokken
Warme gerookte schelvissalade
Salade van kippelevertjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes