Kook het ei hard, laat het onder de koude kraan schrikken, pel het en
snijd het in 8 schijfjes.
Verwijder de kapjes van de broodjes en hol ze uit.
Laat de tonijn uitlekken.
Snijd de kaas in heel kleine blokjes.
Was de tomaat, halveer hem, verwijder het sap en de pitten en snijd het
vruchtvlees in stukjes.
Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
stukjes.
Was het stukje paprika en snijd het klein.
Pel het uitje en snijd het in fijne ringen.
Was het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het heel fijn.
Roer voor de dressing de mosterd met de olie los, voeg er de wijnazijn aan
toe en breng op smaak met de suiker, de helft van de fijngesnipperde
Spaanse peper, peper en zout.
Vermeng de tonijn met de kaas, de uiringen en de tomaat-, komkommer- en
paprikastukjes.
Roer er tenslotte de slasaus door en breng eventueel verder met nog wat
fijngesnipperde Spaanse peper op smaak.
Was de slabladeren en laat ze uitlekken.
Besmeer de binnenkant van de broodjes met wat boter en leg er de
slablaadjes op.
Vul de broodjes vervolgens met de tonijnsalade en versier ze met de
eischijfjes.
Zet er tenslotte de kapjes schuin op.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |