Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Herfst-maaltijdsalade met rosbief

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr lollo rosso (rode sla)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1/2 winterwortel (± 100 gr)
1/3 rettich (± 100 gr)
100 gr witte druiven
1 zakje walnoten (Baukje)
± 400 g rosbief van de vorige dag
6 eetlepels notensaus van de vorige dag
4 eetlepels yoghurt
4 takjes peterselie

Bereiden

Was de lollo rosso, maak hem schoon, sla hem uit, scheur hem in grove
stukken en verdeel hem over 4 borden.
Roer in een kopje de citroensap en de olijfolie door elkaar en sprenkel
dit Over de lollo rosso.
Maak de winterwortel schoon en rasp hem grof.
Maak de rettich schoon en snijd hem in dunne plakken.
Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.
Snijd de rosbief in dunne plakjes en rangschik de plakjes rosbief, de
wortel, de rettich, de druiven en de walnoten op de salade.
Roer in een kommetje de notensaus en de yoghurt door elkaar, knip de
peterselie erboven fijn en roer die erdoor.
Schep de dressing in het midden van de salade.
Lekker met volkorenbrood.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade van gerookte forel met appel-karameldressing en knoflookkletskopjes (4 pers)
Wesley‘s tonijnsalade
Salade met bosduiven
Salade met spekjes en gepocheerd ei
Maïs-maaltijdsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes