300 g kalkoenborstfilet
½ el cajunkruiden
2 el olie
1 avocado
4 kerstomaatjes
250 g friséesla
2 el dragonazijn
1 dl sinaasappelsap
2 tl Zaanse mosterd
3 el hazelnootolie
75 g hazelnoten
zout & peper
Bereiden
Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden.
Verhit de olie in een koekepan en bak de kalkoenfilet in circa 15 minuten bruin en gaar.
3.Keer de kalkoenfilet regelmatig.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken.
Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
Verdeel de friseesla over 4 borden.
Rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop.
Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het snaasappelsap en de mosterd door het bakvet.
Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los.
Klop van het vuur af de hazelnootolie erdoor.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken en leg deze op de sla.
Schenk de saus erover.
Rooster de hazelnoten in een droge koekepan goudbruin.
Verdeel ze over de salade.