Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kruidensalade met garnalen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 gr bulghur
zout, peper
2 citroenen
1 rode ui
6 bosuitjes
3 vleestomaten
4 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels fijngehakte munt
6 eetlepels olijfolie
150 gr gepelde Noorse garnalen
4 mooie bladen ijsbergsla
50 gr zwarte olijven zonder pit

Bereiden

Doe de bulghur in een schaal en schenk er ± 3 dl kokend water
bij.
Voeg wat zout toe en laat de bulghur ± 30 minuten wellen.
Pers intussen de citroenen uit, snipper de ui en snijd de bosuitjes in
ringetjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine
blokjes.
Laat de bulghur goed uitlekken en schep er het citroensap, de rode ui, 2/3
deel van de bosui, de tomaat, de peterselie, de munt, de olie, de garnalen
en wat peper en zout door.
Zet de salade in de koelkast en laat hem in minimaal 2 uur op smaak
komen.
Verdeel de salade over de slabladeren en garneer met de olijven en de rest
van de bosui.
Lekker met puntjes Turks brood.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vijgensalade
Salade Niçoise II
Griekse boerensalade
Paprika-uiensalade
Amerikaanse salade II

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes