Doe de bulghur in een schaal en schenk er ± 3 dl kokend water
bij.
Voeg wat zout toe en laat de bulghur ± 30 minuten wellen.
Pers intussen de citroenen uit, snipper de ui en snijd de bosuitjes in
ringetjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine
blokjes.
Laat de bulghur goed uitlekken en schep er het citroensap, de rode ui, 2/3
deel van de bosui, de tomaat, de peterselie, de munt, de olie, de garnalen
en wat peper en zout door.
Zet de salade in de koelkast en laat hem in minimaal 2 uur op smaak
komen.
Verdeel de salade over de slabladeren en garneer met de olijven en de rest
van de bosui.
Lekker met puntjes Turks brood.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |