Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Liang-pan-huang

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 komkommer
zout
3 eetlepels azijn
2 eetlepels ketjap
2 theelepels sesamolie
2 theelepels suiker

Bereiden



Schil de komkommer en snijd hem in de lengterichting in tweeën.
Schep de zaadjes eruit en snijd de 2 stukken in 1 cm dikke plakken.
Leg deze op een zeef, bestrooi ze met zout en dek ze af met een schoteltje
met de holle kant naar boven.
Zet hier iets zwaars op en laat de komkommer zo 1/2 uur uitlekken.
Breng de azijn aan de kook, laat er de suiker in oplossen en voeg er, van
het vuur af, de ketjap en olie aan toe.
Doe de uitgelekte komkommer in een schaal, overgiet deze met een saus en
zet de schaal 1 uur in de koelkast.
Laat de komkommer voor het opdienen op een zeef uitlekken.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade met gesmolten geitenkaas enzonnebloempitten
Salade met gebakken steurgarnalen
Roomkaas- en komkommersalade
Warme pastasalade met kip
Garnalensalade in een krokant vormpje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes