Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Maatjesharing metkomkommersalade en knapperige toast

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 grote vleestomaat
1 komkommer
1 zure appel (bijv. Granny Smith)
7 cl citroensap
1 eetlepel zachte mosterd
1 1/2 dl arachide-olie
1 eetlepel uisnippers
1/2 eetlepel gehakte peterselie
versgemalen peper, zout
filets van 4 maatjesharingen
enkele plukjes kervel
4 sneetjes brood
boter

Bereiden

Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd ze in
dobbelsteentjes van 1 cm.
Houd ze in de koelkast fris.
Schil de komkommer en verdeel hem in schijven van 5 cm.
Zet de cilinders op hun platte kant en snijd de komkommer met
een scherp mes in fijne plakjes.
Draai de komkommer telkens een kwart slag, zodat uiteindelijk
alleen de kern (die u niet gebruikt) overblijft.
Snijd de plakjes nu in fijne reepjes.
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel in reepjes, meng er onmiddellijk wat citroensap
door om verkleuring te voorkomen en houd ze apart.
Vermeng de mosterd met de rest van het citroensap, roer er de
olie door en meng de uisnippers en de gehakte peterselie door
de vinaigrette.
Kruid met peper en zout.
Verwijder de staart en de graatjes van de maatjesharing en
snijd de filets schuin in tweeën.
Meng de appel- en komkommerreepjes voorzichtig door elkaar en
kruid met versgemalen peper.
Schik de komkommersalade op een bergje op 4 koude borden.
Leg de halve maatjesfilets (4 stukjes haring per persoon)
tegen de salade en leg tussen de maatjes enkele
tomaatblokjes.
Besprenkel het geheel met de vinaigrette en garneer met enkele
plukjes kervel.
Snijd het brood in mooie vormpjes en bak die in een klont
boter knapperig.
Serveer de nog warme broodvormpjes bij de salade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pinda-kokosmelk sla-dressing
Zalmsalade
Olijven-fetasalade
Mediterraanse huzarensalade
Ham-preisalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes