Kook 1 ei 10 minuten in kokend water.
Pocheer de tonijnmoten in een bodempje lichtgezouten water gaar en
laat
ze daarna afkoelen.
Snijd 2 tomaten en de boontjes in dobbelsteentjes van gelijke grootte.
Prak de aardappelen met een vork fijn.
Mix voor de dressing in een beker het tweede ei met de mosterd en de
gehakte ui en voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de tonijnmoten in kleine stukjes en vermeng die met de
aardappelen, de boontjes, de tomaten, 2 eetlepels dressing en de in
stukjes gesneden ansjovis.
Snijd de overige 2 tomaten in plakjes en prak het hardgekookte ei
fijn.
Schik de veldsla in een stervorm op 4 borden.
Vorm van de puree 4 cilinders en schik die op de sla.
Leg op elke cilinder een olijf en garneer met de tomaatschijfjes.
Strooi er tenslotte nog wat hardgekookt ei over.
Serveer er de resterende dressing apart bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |