Maak de groene salade, de roodlof en de veldsla schoon, was ze grondig en
laat ze zeer goed uitlekken.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Laat de artisjokhartjes uitlekken en halveer ze.
Pel het knoflookteentje en plet het met het lemmet van een mes of knijp
het in een knoflookpers uit.
Schep de slabladeren, de uiringen en de artisjokhartjes in een grote
schaal luchtig door elkaar.
Roer de aceto balsamico met de olie, het zout, de peper, de suiker en de
knoflookpulp tot een saus en maak de salade hiermee aan.
Bestrooi de salade met de tuinkruiden.
TIP: De typische smaak van de roodlof komt bijzonder goed naar voren, als
u de stronk en een gedeelte van de worteltjes ook gebruikt.
Maak de stronk en de worteltjes schoon, rasp ze fijn en meng ze door de
slasaus.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |