Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Middellandse-Zeesalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr kropsla
100 gr roodlof
100 gr veldsla
1 uitje
125 gr artisjokharten (blik)
1 teentje knoflook
2 eetlepels aceto balsamico of rode wijnazijn
4 eetlepels olie
1 mespuntje zout
witte peper naar smaak
suiker naar smaak
1 eetlepel fijngesneden gemengde verse tuinkruiden

Bereiden

Maak de groene salade, de roodlof en de veldsla schoon, was ze grondig en
laat ze zeer goed uitlekken.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Laat de artisjokhartjes uitlekken en halveer ze.
Pel het knoflookteentje en plet het met het lemmet van een mes of knijp
het in een knoflookpers uit.
Schep de slabladeren, de uiringen en de artisjokhartjes in een grote
schaal luchtig door elkaar.
Roer de aceto balsamico met de olie, het zout, de peper, de suiker en de
knoflookpulp tot een saus en maak de salade hiermee aan.
Bestrooi de salade met de tuinkruiden.

TIP: De typische smaak van de roodlof komt bijzonder goed naar voren, als
u de stronk en een gedeelte van de worteltjes ook gebruikt.
Maak de stronk en de worteltjes schoon, rasp ze fijn en meng ze door de
slasaus.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lauwwarme rijstsalade met mosterdsaus
Eier salade
Pikante mosselsalade
Salade van krokant gebakken langoustines
Ensalada de mango

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes