Verwijder de blaadjes van de witlofstruikjes en spoel ze onder stromend
water.
Maak ze droog, maar let erop dat ze niet kreuken.
Was de tuinkers en maak ook die droog.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine
brunoise.
Roer de appelbrunoise door het citroensap.
Vermeng de yoghurt met de mayonaise en roer er het kerriepoeder door.
Kruid met wat zout en een snufje cayennepeper.
Snijd alle witlofblaadjes op 5 cm lengte en let erop dat de puntjes
niet
gekreukt zijn.
Snijd de rest van de blaadjes in fijne reepjes en vermeng die met de
tuinkers.
Leg de tuinkers en de witlofreepjes onder in 4 cocktailglazen en schik de
rest van het witlof zo, dat de uiteinden net boven het glas uitkomen en de
glazen rondom mooi opvullen.
Vermeng de appelbrunoise met de garnalen en verdeel dit over de 4
glazen.
Lepel in elk glas voldoende, maar niet te veel saus, zodat u de garnalen
nog kunt zien.
Strooi wat kerriepoeder op de saus en over de garnalen.
Garneer met de even onder de grill geroosterde amandelschaafsel.
Serveer hier in een klontje boter goudgeel gebakken plakjes stokbrood bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |