Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Noordzeegarnalen in een witlofsalade metkerrie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 struikjes witlof รก 100 gr
50 gr tuinkers
1 appel (Golden Delicious)
het sap van 1/2 citroen
1 dl volle yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel milde kerrie
zout, cayennepeper
200 gr gepelde noordzeegarnalen
1 eetlepel amandelschaafsel
1/2 stokbrood
boter

Bereiden

Verwijder de blaadjes van de witlofstruikjes en spoel ze onder stromend
water.
Maak ze droog, maar let erop dat ze niet kreuken.
Was de tuinkers en maak ook die droog.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine
brunoise.
Roer de appelbrunoise door het citroensap.
Vermeng de yoghurt met de mayonaise en roer er het kerriepoeder door.
Kruid met wat zout en een snufje cayennepeper.
Snijd alle witlofblaadjes op 5 cm lengte en let erop dat de puntjes
niet
gekreukt zijn.
Snijd de rest van de blaadjes in fijne reepjes en vermeng die met de
tuinkers.
Leg de tuinkers en de witlofreepjes onder in 4 cocktailglazen en schik de
rest van het witlof zo, dat de uiteinden net boven het glas uitkomen en de
glazen rondom mooi opvullen.
Vermeng de appelbrunoise met de garnalen en verdeel dit over de 4
glazen.
Lepel in elk glas voldoende, maar niet te veel saus, zodat u de garnalen
nog kunt zien.
Strooi wat kerriepoeder op de saus en over de garnalen.
Garneer met de even onder de grill geroosterde amandelschaafsel.
Serveer hier in een klontje boter goudgeel gebakken plakjes stokbrood bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Servische Ajvar
Brandnetelsalade
Vissalade op ijs
Zomerse tonijnsalade
Lauwwarme maaltijdsalade met biefreepjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes