In een grote pan ruim water aan de kook brengen.
Zout en Pipe Rigate toevoegen en al dente ( beetgaar) koken.
Pasta afgieten en laten uitlekken.
Eieren in 10 minuten hard koken, afspoelen en laten afkoelen.
Tonijn en kappertjes laten uitlekken.
Augurk fijn hakken.
Ansjovisfilets in stukjes snijden.
Olijven in vieren snijden.
In een kom de olie en citroensap mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
De op smaak gebrachte olijfolie mengen door de pasta. Tonijn, kappertjes, augurk, ansjovis en de helft van de olijven toevoegen en voorzichtig door elkaar scheppen.
Salade laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten.
Salade nogmaals doorscheppen.
Eieren pellen en in partjes snijden.
Salade garneren met de overgebleven olijfstukjes en de stukjes ei.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |