Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pasta tonijnsalade

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

200 gr Pipe Rigate, of andere schelpjes
2 eieren
1 blikje tonijn naturel รก 185 gr
3 theel. kappertjes
1 augurk
4 ansjovisfilets uit blik
6 zwarte olijven zonder pit
3 eetl olijfolie
1 theel. citroensap
zout & peper

Bereiden

In een grote pan ruim water aan de kook brengen.
Zout en Pipe Rigate toevoegen en al dente ( beetgaar) koken.
Pasta afgieten en laten uitlekken.

Eieren in 10 minuten hard koken, afspoelen en laten afkoelen.

Tonijn en kappertjes laten uitlekken.
Augurk fijn hakken.
Ansjovisfilets in stukjes snijden.
Olijven in vieren snijden.

In een kom de olie en citroensap mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.

De op smaak gebrachte olijfolie mengen door de pasta. Tonijn, kappertjes, augurk, ansjovis en de helft van de olijven toevoegen en voorzichtig door elkaar scheppen.
Salade laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten.

Salade nogmaals doorscheppen.
Eieren pellen en in partjes snijden.
Salade garneren met de overgebleven olijfstukjes en de stukjes ei.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade van geroosterde wortelgroenten
Broccolisalade I
Champignonsalade II
Aardappel-kipsalade met tandoorisaus
Preisalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes