Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade van duivenborst met artisjokken en paddestoelen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 st. duiven
200 gr. eendenlever
5 st. artisjokken
500 gr. grotchampignon
3 sjalotjes
100 gr. veldsla
½ dl. Sherryazijn
½ dl. Balsamicoazijn
2 dl. Olijfolie
1 dl. Hazelnootolie
3 el. Truffeljus
1 el. Verse kervel
citroensap, olijfolie

Bereiden

1.Van de duiven de borstjes afhalen.

2.De eendenlever in kleine blokjes snijden.

3.De artisjokbodems uit de artisjokken halen en meteen met citroensap besprenkelen.

4.De artisjokbodems op de snijmachine in dunne plakjes snijden.

5.Heel kort om-en-om in olijfolie aanbakken.

6.De paddestoelen schoonmaken en in redelijk dikke plakken snijden, sjalotjes fijnhakken.

7.Veldsla wassen.

8.Verwarm de oven vóór.

9.De duiveborstjes zouten en peperen en om-en-om in wat olijfolie aanbraden; dan 5 minuten in de oven op ± 175 graden.

10.Uit de oven halen en 15 minuten afgedekt laten rusten.

11.De dressing maken door met de staafmixer de ingrediënten te mengen; voeg eventueel de jus van de duiven toe.

12.De eendenlever in een tefalpan krokant bakken.

13.De paddestoelen met de sjalotjes in wat olie bakken.

14.De duiveborstjes in dunne plakken snijden.

Presentatie:

15.Neem warme borden.

16.Maak ze zorgvuldig op: bovenste helft van het bord enkele plakjes artisjok; onderste helft een bergje paddestoelen; hier tegenaan de plakjes duif.

18.Garneer met eendenlever, veldsla en kervel; nappeer royaal met dressing.

19.Dien het gerecht tiède op.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Schorsenerensalade
Salade van gerookte kip (10 pers.)
Witlof salade
Veldsla met Boursin
Aardappelsalade met biermarinade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes