Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade van schaal en schelpdieren

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kreeftenscharen (gekookt)
4 plakjes kreeft
4 langoustinestaarten
8 jacobsmosselen
240 g mulfilet
olijfolie
1 el tomatenblokjes
2 el tomatensap
1 el balsamico azijn
1 eidooier
2 el olijfolie
8 el sojaolie
1 tl peterselie
1 tl selderij
1 tl dragon
1 tl spinazie
1 tl kervel
1 tl postelein
1 tl zuring
frisée sla
paneermeel
paprikapoeder
kerriepoeder
peper & zout

Bereiden


  1. De kreeft uit de schaal nemen.
  2. De langoustinestaartjes paneren met paneermeel met kerriepoeder.
  3. De oesters open steken, droog deppen met keukenpapier en paneren met paneermeel en paprikapoeder.
  4. De jacobsmosselen en mulfilet onder de koude kraan wassen en droog deppen met keukenpapier.
  5. Voor de dressing de tomaatblokjes met tomatensap, balsamico azijn, citroensap, eidooier, peper en zout met de staafmixer mengen.
  6. De olie hier druppelsgewijs door kloppen.
  7. De kruiden en sla voorzichtig schoon maken, wassen en uit laten lekken.
  8. De mulfilet op de huid in hete olijfolie in enkele minuten mooi bruin bakken, de vis omdraaien en nog 1 minuut aan de andere kant bakken.
  9. De jacobsmosselen, langoustinestaartjes en oesters in hete olijfolie mooi bruin bakken.
  10. De salade mengen met een beetje dressing en over 4 borden verdelen.
  11. De kreeftenscharen, stukjes kreeft, gebakken langoustinestaartjes, oester en jacobsmosselen hiernaast leggen.
  12. De rest van de dressing ernaast scheppen en eventueel garneren met zalmeitjes, kaviaar en tomaatblokjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Deense bonensalade
Griekse boerensalade II
Witlofsalade I
Salade Niçoise II
Preisalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes