Maak de shii-take schoon en snijd ze in plakjes.
Halveer de avocado‘s, verwijder de pitten en hol ze uit met een
aardappelboortje of snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak het krabvlees los en meng dit met de shii-take en het vruchtvlees van
de avocado‘s.
Maak een saus door de crème fraîche goed los te kloppen en
te
vermengen met de tomatenketchup, de cognac, zout, peper en de fijngehakte
dille of bieslook.
Vul de gehalveerde avocado‘s met het shii-take mengsel, verdeel er 1-2
eetlepels saus over en garneer met de sprietjes
dille of bieslook.
Geef de overgebleven saus er apart bij.
Serveer dit als voor- of lunchgerecht met warme toast en boter.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |