Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Servische Ajvar

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 grote aubergines
250 gr rode paprika‘s
4 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel azijn
zout, peper
olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiden

Bak de aubergines en de paprika‘s in een op 250°C voorverwarmde oven
tot de schillen blaren gaan vertonen.
Haal ze dan uit de oven en trek de schillen van de nog warme groenten
af.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika‘s.
Pureer de aubergines en paprika‘s in een blender of door een roerzeef.
Roer de uitgeperste knoflook en de azijn door de puree en maak alles op
smaak met wat zout en peper.
Voeg onder voortdurend roeren zoveel olie in een dun straaltje toe tot de
puree ermee verzadigd is.
Doe de salade in een schaal en bestrooi hem met de fijngehakte peterselie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Thaise gemengde salade
Salade met witte en blauwe druiven
Eiersalade II
Salade poulet au soja (4 pers)
Lauwwarme Thaise rijstsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes