Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spaanse snijbonensalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr snijbonen
1 bakje (gele) kerstomaatjes
1 rode ui
2 eieren
1 blikje ansjovisfilets in olie
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
1 zakje mix voor kruidenboter (Duyvis)
2 eetlepels grofgehakte peterselie

Bereiden

Haal de snijbonen af en snijd ze in schuine stukjes.
Halveer de kerstomaatjes.
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Kook de snijbonen in weinig water in ± 7 minuten beetgaar.
Kook de eieren ± 8 minuten, zodat het eigeel droog is, maar nog
mooi donkergeel.
Snijd intussen de helft van de ansjovisfilets in piepkleine stukjes.
Klop een dressing van het citroensap, de olie en het zakje mix.
Schep de stukjes ansjovis erdoor.
Snijd de eieren elk in 4 parten.
Schep de snijbonen, tomaat, ui en dressing door elkaar en laat de salade
tot kamertemperatuur afkoelen.
Verdeel de eiparten en de hele ansjovisfilets erover en bestrooi de salade
met de peterselie.
Lekker met krielaardappeltjes en een varkenskotelet.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

feiner Kartoffelsalat
Joppes garnalensalade
Gemengde zomersalade
Roedjak manis
Franse vissalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes