Ontpit voor de saus de dadels en snijd ze in heel kleine stukjes.
Roer de yoghurt, de honing, de kaneel en de dadels door elkaar.
Snijd voor de salade de knolselderij in plakken, schil en was ze, snijd de
plakken in kleine blokjes van ± 1 cm en besprenkel die met 1
eetlepel citroensap.
Kook de knolselderij in ± 5 minuten in ruim kokend water met zout
beetgaar.
Giet de blokjes in een vergiet af en laat ze goed uitlekken.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Houd enkele walnoten apart en hak de rest grof.
Was de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in kleine stukjes en
besprenkel de stukjes met de rest van het citroensap.
Schep de knolselderij, de kaas, de gehakte noten, de appel en de rozijnen
door elkaar en schep de saus door de salade; laat de smaken ± 1 uur
intrekken.
Garneer met de achtergehouden noten en met toefjes peterselie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |