Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zomersalade met madeliefjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr radijsjes
400 gr ijspegeltjes (ook van de radijs-familie)
1 komkommer
150 gr molsla (of een andere slasoort)
500 gr spinazie
zout
2 eetlepels vruchtenazijn
4 eetlepels citroensap
1 eetlepel fijngeraspte onbehandelde citroenschil
1 theelepel suiker
1 theelepel mosterdpoeder
peper
4 hardgekookte eierdooiers
6 eetlepels plantaardige olie
1 handvol madeliefjes

Bereiden

Maak de radijsjes schoon, was ze, dep ze droog met keukenpapier en snijd
ze in fijne plakjes.
Maak de ijspegeltjes schoon, schil ze en snijd ze in de lengte in
vieren.
Was de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en lepel er de pitjes
uit.
Snijd het vruchtvlees dwars in 5 cm lange stukken en vervolgens in fijne
reepjes.
Was de molsla en zwier de blaadjes droog.
Maak de spinazie schoon en blancheer de groente 1 á 2 minuten in
licht gezouten water.
Giet de spinazie in een zeef af, laat de groente schrikken onder koud
water en druk er met een vork zorgvuldig het vocht uit.
Meng de radijsjes, de ijspegeltjes, de komkommer en de molsla en schep de
salade in een platte schaal.
Vorm 4 ‘nestjes‘ van de spinazie en zet deze op de salade.
Doe de vruchtenazijn, het citroensap, de geraspte citroenschil, suiker,
mosterdpoeder, peper, zout, hardgekookte eierdooiers en de olie in een
mengbeker en zet er de mixer in tot u een crèmige dressing
krijgt.
Giet deze over de salade en laat het geheel zo minstens 30 minuten
trekken.
Breng de salade voor het serveren nog even op smaak met peper en zout en
strooi er de madeliefjes over.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Komkommersalade tante Pop
Eiersalade van Sonja
Preisalade
Haringsalade met appel
Snijbonensalade met tomaat en ei

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes