Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Schotels | Hete bliksem

Hete bliksem

400 gr doorregen vers spek
1,5 kg aardappelen
zout
0,5 kg zoete appels ( Golden Delicious)
0,5 kg zure appels( Rode van Boskoop)
verse peper
2 à 3 el appelstroop

Breng 1 liter water aan de kook en laat hierin het spek 20 minuten zachtjes koken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken.
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
Haal na 20 min het spek uit de pan, lepel dan de aardappel en de appelen in het spekkookvocht, voeg zout toe en leg het spek weer in de pan op de aardappelen en de appels. Kook de aardappels en de appels gaar in ca 12 min.
Neem het spek uit de pan en snijd het in vingerdikke repen. Stamp de inhoud van de pan fijn en breng het geheel op smaak met peper, zout en appelstroop.
Verdeel de hete bliksem over warme borden.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50