Het vlees in blokjes snijden, met bloem, zout en peper omscheppen en in een braadpan in wat verhitte (bak) boter bruin bakken. De uien in ringen snijden en meebakken. De wijn, 2 dl water, het bouillontablet en de kruiden toevoegen en de hachee in de afgesloten pan op een laag vuur 2 uur laten stoven, De aardappelen gaarkoken, afgieten, en met de melk, wat zout, peper en nootmuskaat naar smaak tot puree stampen. De appels uitboren en in plakken snijden en om en om in wat boter bakken. Een ovenschaal invetten en de hachee erin scheppen. Daarop de appel plakken schikken en deze afdekken met de aardappelpuree. Met de paneermeel bestrooien, hier en daar kleine klontjes boter leggen. De schotel in het midden van een warme oven van 175 graden in 30 minuten een korstje laten krijgen.
Lekker met gestoofde zuurkool.
weeteling (24-12-2012 17:14):
heerlijk! zeker als je het echt op laag vuur laten stoven! Wel veel water wat je toe moet voegen, daardoor aan het einde een behoorlijk waterig stoofmengsel. Heb het water wat afgegoten. Overigens doet dat vele vocht niet veel met de smaak. Zeer zacht vlees!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |