Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Marokkaanse gehaktschotel met filodeeg

Aantal personen: 4

Ingrediënten

350 gr snelklaar couscous
350 gr lamsgehakt
½ tl kaneelpoeder
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
½ tl gemalen komijn (djinten)
50 gr rozijnen
1 rode en 1 oranje paprika in stukjes
1 kleine courgette in plakjes
1 blik kikkererwten
peper
zout 6 vellen fillodeeg (diepvries)
3 el olie

Bereiden

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een hapjespan het gehakt met het kaneelpoeder, de koriander, djinten en rozijnen bruin en rul. Bak de paprika en de courgette 3 minuten mee. Schep de uitgelekte kikkererwten erdoor en stoof het gerecht nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Doe de couscous over in een ingevette ovenschaal en schep het vlees- groentemengsel erop. Kreuk de fillodeegvellen en leg ze op het gerecht. Bestrijk het deeg royaal met olie. Zet het gerecht 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven (dek het deeg af met aluminiumfolie als het te bruin wordt). Voor de combinatiemagnetron is dit gerecht niet geschikt.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Jachtschotel met appel en kaas
Bonenschotel met courgette
Zuurkoolstamppot met tomaat en chorizo
Exotische ovenschotel
Zuurkoolschotel met bladerdeegdeksel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes