Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Schotels | Marokkaanse gehaktschotel met filodeeg

Marokkaanse gehaktschotel met filodeeg

350 gr snelklaar couscous
350 gr lamsgehakt
½ tl kaneelpoeder
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
½ tl gemalen komijn (djinten)
50 gr rozijnen
1 rode en 1 oranje paprika in stukjes
1 kleine courgette in plakjes
1 blik kikkererwten
peper
zout 6 vellen fillodeeg (diepvries)
3 el olie

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een hapjespan het gehakt met het kaneelpoeder, de koriander, djinten en rozijnen bruin en rul. Bak de paprika en de courgette 3 minuten mee. Schep de uitgelekte kikkererwten erdoor en stoof het gerecht nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Doe de couscous over in een ingevette ovenschaal en schep het vlees- groentemengsel erop. Kreuk de fillodeegvellen en leg ze op het gerecht. Bestrijk het deeg royaal met olie. Zet het gerecht 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven (dek het deeg af met aluminiumfolie als het te bruin wordt). Voor de combinatiemagnetron is dit gerecht niet geschikt.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50