Bak de plakken aubergine in gedeelten 2-3 min per kant in 4 el olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de aubergine met zout en peper. Verhit 2 el olie en bak hierin de ui 6-8 min. Voeg het gehakt toe en bak dit in circa 5 min rul. Roer de tomaten, oregano en wat zout en peper erdoor en laat het mengsel op zacht vuur circa 10 min pruttelen. Klop de eieren los en roer de melk erdoor. Verhit de boter in een grote steelpan, roer eerst het griesmeel en daarna het eimengsel erdoor. Verwarm het mengsel voorzichtig tot het gaat binden en roer er dan de ricotta en 100 gr boerenkaas door.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een laag aubergines in een ovenschaal, leg daarop een laag van het gehaktmengsel en strooi hier wat geraspte kaas over. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een laag aubergines. Schenk de kaassaus erover en bak de moussaka 40-50 min in het midden van de oven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |