Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Schotels | Rodekoolschotel uit de wok

Rodekoolschotel uit de wok

400 gr speklapjes zonder zwoerd, in reepjes
8 plakjes bacon, in reepjes
½ ui, gesnipperd
1 appel, in reepjes
½ rode kool (500 g) in reepjes
4 plakken kruidnagelkaas, in reepjes
2 gestoofde peertjes, in reepjes
100 ml crème fraîche
½ theel kaneel
mespunt nootmuskaat
2 eetl olie
sap van ½ citroen
peper en zout
1 zakje rösti aardappelen

Kruid de spekreepjes met zout, peper en kaneel. Besprenkel de appel met het citroensap. Verhit wat olie in een wok en bak de bacon en de gesnipperde ui hier licht in aan. Voeg de spekreepjes toe en bak alles op hoog vuur mooi bruin. Voeg, in gedeelten, de rode kool toe. Bak in de tussen tijd in een koekenpan de rösti aardappelen. Doe vervolgens de stukjes appel en stoofpeer bij de rode kool en roerbak deze kort
mee.
Meng als laatste de kaas en de crème fraîche erdoor.
Schep het rode koolgerecht op de borden en serveer er de rösti aardappelen bij.

Bereidingstijd:ca. 25 minuten.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50