Kook de tuinbonen in 3-6 min (afhankelijk van de grootte) gaar.
U kunt van de tuinbonen eventueel nog het vliesje verwijderen, maar bij kleine, jonge boontjes is dit niet echt nodig. (Als u het wel wilt verwijderen, kook de bonen dan circa 1 min in kokend water, laat ze uitlekken en haal het vliesje eraf. Stoof deze dubbel gedopte tuinbonen daarna nog 2-3 min in een klontje boter). Pureer de helft van de tuinbonen en roer dit door de hete aardappelpuree. Kook de doperwten beetgaar in 3-5 min, laat ze uitlekken en roer ze samen met de rest van de tuinbonen, het bonenkruid en de peterselie door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Bak de plakken bacon krokant in een droge koekenpan en serveer ze bij de stamppot.
Zie recept : romige aardappelpuree.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |